jeg ELSKER Dubai <3

Jeg er sundere og smukkere uden mælk

IMG_6412

filler uddannelse, botox uddannelse, filler klinik, botox klinik, botox mod rynker, rynkebehandling, filler behandling, laserbehandling, hårfjerning

I dag er det 5 måneder siden, jeg cuttede mælkeprodukter ud af min kost, og jeg kan virkelig mærke en forskel.

Jeg har længe elsket græsk yoghurt til morgenmad, mini-mælk i kaffen og dessert med forskellige oste. Har altid følt, at mit valg af mælkeprodukter var sundt for min krop. At mine knogler havde brug for kalken fra mælk, og at det lave kalorie-indhold var perfekt til at holde mig slank.

Jeg tror, at vi fra barndommen har lært, at skolemælken var en vigtig kilde til vores sundhed, og jeg tror, at Sundhedsstyrelsens udtalelser om vigtigheden af at drikke mælk får os til at glemme at tænke selv.

Til mit held arbejder jeg til daglig med en dygtig hudlæge, der valgte sin lange uddannelse, fordi hun gennem hele livet har døjet med allergier, som har givet hende en sart og irritabel hud. Hun fortalte mig i foråret, at allergi ofte skyldtes mælkeprodukter og at læger med særlig uddannelse i allergi havde rådet hende til helt at udelade mælk fra sin kost. Samtidig har jeg hørt hende råde klinikkens kunder med akne til at holde sig væk fra alt med mælk.

Det fik mig self til at overveje min egen kost, og jeg begyndte at læse om andre, der havde skåret mælkeprodukterne fra. Jeg fandt hurtigt ud af, at mælken indeholder så meget syre, at vores knogler slet ikke kan optage den kalk, der er i. Og pludselig kan jeg se en sammenhæng i statistikker, der viser, at danskere både er det folkefærd i verden, der drikker mest mælk og det folkefærd i verden, der lider mest af knogleskørhed.

Det lyder helt grotesk, at vi bliver rådet til at indtage madprodukter med så meget syre-indhold, at det nedbryder vores knogler.. Og med så stort et hormon-indhold, at det har direkte forbindelse til, om vi har uren hud eller ej.

Jeg stoppede selv med at indtage mælkeprodukter fra den ene dag til den anden, og efter tre måneder begyndte klinikkens kosmetolog at bemærke, at min hud var mere ren og klar end den før havde været. Hun fortalte mig, at det kan tage op til 6 måneder, før ubalancen fra hormonerne i mælken er helt ude af kroppen. Og her, 5 måneder efter, har min hud aldrig været finere.

 

Hvordan kan man leve uden mælk?

Det er en stor udfordring at skulle udelade noget fra sin kost, som har været en selvfølge hver eneste dag. Og jeg tror, at mælkeprodukter er det mest centrale i kosten for mange kvinder. Jeg må indrømme, at det ikke var nemt at undvære min yoghurt om morgenen, og det krævede kreativitet i starten at erstatte mælkeprodukterne med noget andet.

Jeg har vænnet mig til at bruge mandelmælk, kokosmælk og cashew-mælk i stedet for, og i dag er det dem, jeg ikke vil kunne undvære.

 

Følg med her for mere inspiration til kost, styrke af dit indre selvværd og kosmetisk behandling – som alt sammen fører til skønhed <3

3 kommentarer

 • Eva

  Der er ikke syre i mælk. Det er protein forbindelserne I mælk der indeholder svovlforbindelser som når de bliver nedbrudt kan danne svovlsyre. Desuden består protein af aminosyre der som navnet antyder også har en sur effekt i kroppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej. Skriver der er syre i mælken? Hvilken slags. Jeg har nemlig lært at mælk er meget basisk….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Rude

   Hej Sofie 🙂 Undersøgelser viser, at mælkeprodukter er syredannende, når de optages i kroppen. Derfor er de på den side af ph-skalaen, som vi forsøger at undgå. Allergi, hudproblemer, forstoppelse, stress og depression trives godt i et surt miljø. til gengæld udvikles de meget dårligt i et basisk miljø.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

jeg ELSKER Dubai <3