Min drømme yoghurt - Kokos Yoghurt

Kaffe og te er desværre blot stimulanser, der stjæler vores energi

Vi ved nok inderst inde, at kaffe ikke er sundt. Vi mærker et unaturligt kick og en afhængighed, når vi er vant til drikken. Og vi har alle prøvet at få ondt i maven, når vi har fået for meget af den.

Men mange af os elsker det kick, som kaffen giver os. Vi elsker at få tilfredsstillet den trang, som vi har skabt til kaffe. Vi nyder de bitre dråber om morgenen og holder stærkt fast i troen på, at vi ikke kunne klare dagen uden denne opkvikning… Kaffe er så svær at slippe!

Kaffebønner er ikke skadelige for os. De er naturligt sammensat, og der er som sådan ikke noget ‘farligt’ eller ‘giftigt’ ved kaffen i sig selv. Punktum.

Problemet er, at der absolut ingen næring er i kaffen. Den gør altså intet godt. Men den mætter, og den frarøver os ofte et måltid, som kunne have givet os næring.

Alt hvad der skal transporteres igennem kroppen, koster os energi. Man bruger mere end 80% af sin energi på at fordøje maden og afgifte kroppen… Hvis man altså spiser som de fleste mennesker gør i dag… Kaffe giver ingen næring til kroppen, men det er en stimulans, som kræver lige så meget energi at afgifte som et måltid mad. Man sætter altså kroppen på ekstra arbejde ved at drikke noget, som kræver energi at få ud af kroppen igen. Og derfor er kaffen med til at nedbryde det overskud, som vi kunne have brugt til at hele andre ting… helbredet, huden, humøret eller stressen.

Så hvis man forestiller sig, hvor meget arbejde kroppen skal klare, hvis man drikker kaffe flere gange om dagen.

Hvad med te? Grøn te er da sundt?

Det får vi i hvert fald ofte af vide, at det er. Men de tørrede planter, som for længe siden indeholdt noget næring, kan ikke længere bidrage med noget godt. Andet end varme og rigtig god hygge om vinteren. Og på samme måde som med kaffen, så stjæler te energi fra os. – Det gælder alt slags te… grøn, hvid, sort, blomster te og endda den dyre matcha te.

En klog mand har spurgt mig, om jeg ville vaske mine hvide bukser i grøn te..?

Kaffe og te engang imellem?

Selvfølgelig skal man drikke kaffe og te engang imellem. Og man skal også vide, at det på ingen måde kan sidesættes med sukker eller hvede eller gær. Det er bare vigtigt at vide, at det er nydelse, man kan give sig selv engang imellem.

Jeg har gjort kaffe til noget særligt. Og jeg vil personligt hellere sidde og nyde en dobbelt espresso med fløde eller kokosmælk, end jeg vil spise et stykke kage. Derfor drikker jeg kun kaffe, hvis den er lige præcis, som jeg allerbedst kan lide den, og kun når jeg har lyst til lidt forkælelse.

1 kommentar

  • Mirela

    Hej
    Jeg er uddannet sygeplejerske og kunne rigtig godt tænke mig at blive kosmetisk sygeplejerske. Kan du sige noget om priserne på jeres kurser og om der er rabat hvis man vælger f.eks IPL og Filler. Hvornår er der tilmeldingsfrist og kursus afvikling?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min drømme yoghurt - Kokos Yoghurt